Veilig motorexamen doen: coronamaatregelen

  • Sun, 17 May 202007:49
Ieders gezondheid staat voorop. Daarom heb CBR huisregels voor motorexamen tijdelijk aangepast.

Veilig motorexamen doen bij CBR in rijswijk en Zoetermeer

Ieders gezondheid staat voorop. Daarom heb CBR huisregels tijdelijk aangepast. CBR hanteren in alle examencentra strenge hygiënevoorschriften en maken in de voertuigen gebruik van mondkapjes voor examinatoren, kandidaten en AVD-opleiders (AVB en AM2 uitgezonderd). Het CBR verstrekt de mondkapjes.

Tijdens de meeste praktijkexamens is anderhalve meter afstand houden niet mogelijk. Daarom steelt CBR vóór het examen vijf gezondheidsvragen aan klanten. Antwoorden ze op alle vragen ’nee’, dan gaat examen door. CBR vragen alle opleiders om deze vragen ook te stellen voorafgaand aan het examen. Heeft een kandidaat vlak voor het examen ziekteverschijnselen? Dan kunt u via ons het examen zonder extra examenkosten verplaatsen naar een later moment.

Het ontvangstgesprek op onze examenlocaties is voorlopig buiten. De kandidaat wacht bij het examenvoertuig en de examinator komt naar hem toe. De instructeur mag helaas niet bij het examen aanwezig zijn. Wel kan de opleider het eindgesprek volgen via de mobiele telefoon van de kandidaat. De kandidaat belt in dat geval de instructeur. De telefoon van de instructeur staat hierbij op ‘mute’. Dit zorgt voor rust in de examenzaal.